Световен ден за възпоменание на жертвите от катастрофи

По повод днешния Световен ден за възпоменание на жертвите от катастрофи, в цялата страна ще бъдат отслужени църковни служби в памет на загиналите на пътя, съобщава БНР.

Днес в много градове на страната ще се проведат и различни инициативи, в които се включват Дирекцията по вероизповедания към Министерския съвет и всички религиозни общности.

Според статистиката на "Пътна полиция", има тенденция жертвите от катастрофи у нас да нарастват - те са близо 600 от януари до октомври тази година, а ранените са почти 8 хиляди.

„Този ден е важен за нас, защото дава възможност още веднъж да изострим вниманието на всички водачи на МПС да не допускат ПТП, той отчита и значимостта на автомобилното движение днес и жертвите от него“, заяви за БНР председателят на Съюза на българските автомобилисти Емил Панчев.

С Резолюция на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва като Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини