"Младост" отново протестира, но строежът продължава

Жителите на "Младост" за пореден път излязоха на протест срещу застрояването на квартала. От едната страна са хората, които защитават зелените си площи, а от другата - инвеститорите.

"Притеснява ни това, че кварталът върви надолу. Ние сме против презастрояването", казаха пред Нова тв живущите в квартала. Хората споделиха още, че не са видели нито едно обявление, че предстои строеж на блок в района, а виждат обявления за всичко друго, което е свързано с плащане.

"Липсва диалог с гражданите преди да се даде разрешение за строеж. На територията на квартала има 160 строежа", коментира новият кмет на "Младост" Десислава Иванчева. Тя беше категорична, че когато влезе в длъжност, ще се допитва до хората за всяко нещо.

"Има издадени разрешителни за строеж, но от Столична община заявиха, че ще се търсят решения", допълни още тя.

"Да, стоежът продължава, защото всичко е законно", заяви от своя страна инвеститорът. По думите на новия кмет обаче, разрешителните са изкарани през последните две седмици, докато няма кмет.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    1 0
    13:31, 18 ное 2016
    За незаконните обекти ги разбирам хората,но да пречат на законното,вече малко преиграват.По тая логика,те да си разрушат панелките и Младост да стане цялата зелена поляна!В противен случай бива-бива,ама вол курбан не бива...
Последни новини