Фалстарт на делото срещу Ембака, ударил колата на съдията

Съдията по делото срещу Емил Първанов-Ембака за убийството на магистрала "Струма" си направи отвод, поискан от защитата заради възможна предубеденост.

Причината е, че в края на октомври подсъдимият ударил леко личния автомобил "Опел Корса" на съдия Петър Пандев на ул. „Иван Шишман” в Благоевград. След което Емил Първанов сам подал сигнал в полицията.

Днес в Окръжния съд в Благоевград защитникът на Ембака - Марин Марковски поиска отвод на съдия Пандев заради инцидента, тъй като било възможно магистратът да е предубеден по делото, съобщи в. "Струма".

Съдия Пандев удовлетвори искането на адвоката с мотив, че не трябва да има 
дори и минимални съмнения за предубеденост на съда. 

Процесът ще стартира след назначаването на нов съдебен състав.

Емил Първанов-Ембака бе задържан през ноември м.г., след като 4 месеца се укрива след убийството на 47-годишния строителен работник Николай Чивиев на магистрала "Струма". Мъжът почина, след като беше ударен с камък по главата от Ембака, тъй като не позволил на нападателя си да премине с автомобила си през ремонтиращата се отсечка между Сандански и ГКПП Кулата.

В началото на юли Първанов беше освободен от ареста срещу най-леката мярка "подписка", след като беше изтекъл максималният 8-месечен срок, в който може да бъде задържан. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини