Всяко министерство си знаело любовниците

44 закона промени правителството, за да гарантира прилагането на Закона за конфликт на интереси от 1 януари догодина. На висшите държавни служители ще бъде даден едномесечен срок да декларират дали бизнесът на съпрузите им, техни роднини и бивши съдружници не зависи от тяхната служба, съобщава в. "24 часа".
Освен семейни двойки конфликт на интереси ще трябва да огласяват и живеещите на съпружески начала и такива в близки интимни отношения, обяви правосъдният министър Миглена Тачева. Питана кой и как ще установява интимната близост на служителите, тя отговори: "В рамките на едно министерство винаги се знае кой с кого поддържа интимни отношения".
Незаконното използване на специални разузнавателни средства, както и използването и съхраняването на информация от тях ще се наказваТ със затвор от 1 до 5 г. и глоба до 5000 лв., предвиждат одобрените промени в Наказателния кодекс.
Миглена Тачева успокои, че текстовете се отнасят само за длъжностни лица и няма да се забрани използването на скрити камери и други записващи устройства при журналистически разследвания.
"Правете каквото искате. Не смятам, че този текст е насочен към вас", обърна се тя към репортерите.
Промените в НК ще завишават санкциите за купуване на гласове. Наказанието за това деяние се увеличава от 3 на 5 г. и става тежко умишлено престъпление, за което ще могат да се използват СРС срещу организаторите за купуване на гласове, обясни министърът на правосъдието.
С други текстове в НК се въвежда наказание до 3 г. лишаване от свобода за зрителите на порнографски материали, в които са използвани деца по принуда.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини