Петролът поевтиня, песото се срина заради Тръмп

Петролът поевтиня, песото падна с 10% спрямо долара след новините, че Тръмп води на президентските избори в САЩ. Йената и еврото отбелязаха скок спрямо долара.

Петролът поевтиня днес на азиатските борси поради опасения на инвеститорите от първите резултати на изборите в САЩ, сочещи преднина на Доналд Тръмп пред Хилари Клинтън, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Резултатите от редица щати с голям брой членове на избирателната колегия, като Калифорния и Флорида, още не са известни.

Към 4.30 ч. бълг. време барел лек суров петрол за доставка през декември поевтиня с 1,67 долара до 43,31 долара на електронните борси в Азия.

Петролът марка Брент за доставка през януари поевтиня с 1,46 долара до 44,58 долара.

"Борсовите колебания ще са големи днес, тъй като пазарите изглеждат твърде нестабилни заради противоречивите сигнали от първите резултати на изборите", каза борсов анализатор пред АФП. 

Мексиканското песо поевтиня с близо 10 на сто по отношение на долара сутринта на борсите в Азия - от 19,86 до 18,34 песос за долар, добавя АФП.

Йената и еврото отбелязаха скок по отношение на долара днес по обед в Токио заради опасения от евентуална победа на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ, предаде Франс прес.

Доларът поевтиня до 101,46 йени, когато бе съобщено, че е възможно Тръмп да спечели ключовия щат Флорида. Минути преди това курсът бе 105,47 йени за долар.

Еврото поскъпна до 1,2222 долара в сравнение с 1,0989 долара по-рано.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини