Версиите на заловените 5-има биячи и полицията се разминават

Версиите на властите от столичното Пето районно и задържаните за побой над мигранти петима души продължават да се разминават, отбелязва bTV.

Инцидентът е станал край Сточна гара в София във вторник, но за него се разбра едва вчера. Група младежи (били джудисти) – маскирани и облечени в черно, нападат група мигранти. Чужденците се крият в кухнята на близко заведение, но едно 10-годишно момче от Афганистан не успява да се скрие и е жестоко пребито на тротоара. 

Нападателите са задържани и отведени в столичното Пето районно управление. Според един от арестуваните полицаите им нанесли побой в районното управление и били измъчвани с електрошок. 
Днес той отказа да застане пред камерата на телевизията, за да потвърди версията си. 

Вчера младежът разказал, че е задържан и пребит от полицаите още в патрулката: „Ние си ходехме спокойно и те ни спират... и ни вкарват в патрулката. С белезници, с всичко. Стегнати белезници. По пътя ни биха, и в колата. И после в районното ни джобиха. После ни вкараха в тоалетната, с кубинки ни ритаха, с електрошоци... имам белези навсякъде....”. 

Майката на арестувания твърди, че ще прати на съд полицаите. По думите й той и приятелите му са спортисти и не са агресивни.

Началникът на Пето районно управление комисар Николай Василев каза пред bTV, че версиите на момчетата пред медиите са много различни от това, което са казали в полицията. 

„От събраните до момента доказателства става ясно, че лицата са били там, че са се сбили, че са нанасяли удари и че на тях са им нанасяни удари”, поясни Василев. 

Той добави, че в изготвените на място в районното управление протоколи никъде не се споменава за нанесен побой върху задържаните от страна на полицаите. 

Един от задържаните твърди, че негов приятел е бил бит много жестоко и в момента е в болница.

„Единственият човек, който е в болница, е служител на МВР – една колежка. Момчето, което уж е било бито, е задържано точно от тази колежка, вследствие на което той я удря в главата и тя получава комоцио”, пояснява комисар Василев.

Пребитото афганистанско момче е със счупен крак. След 24 часа в Районното задържаните са на свобода. Само на един е повдигнато обвинение.

Разследващите твърдят, че задържаните са част от група, която прави наказателни акции срещу мигрантите в София и това не е първата им проява. Някои от тях имат криминални регистрации за хулиганство и нанасяне на побои. Спортистите отричат, че са наказателен отряд за бой на бежанци.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини