Tesla показа нови соларни "керемиди" (видео)

Американският производител на автомобили Tesla Motors ("Тесла моторс") представи в Лос Анджелис в щата Калифорния нови панели за слънчеви батерии, пригодени за поставяне на покриви на къщи и на електромобили.

Презентацията целеше да се покажат преимуществата на сливането на Тesla Motors с енергийната компания SolarCity ("Солар сити"). Сделката между двете компании е за 2,6 милиарда долара.

Показаните панели са цели, а не съставени от фрагменти. Те играят ролята на керемиди и са произведени в 4 различни стила. Най-достъпната Tesla е разпродадена до 2018 г. Powerwall, в който се натрупва получената от слънцето електроенергия, е с удвоена мощност до 14 КВт, а видът му е по-компактен в сравнение с предишния образец. Стойността на тази разработка е 5500 долара, предаде БГНЕС.

Новият проект има за цел да направи обикновения покрив енергоориентирана система, която да е здрава, на достъпна цена и да изглежда естетически добре. Представители на Tesla съобщиха през август за плановете да закупят SolarCity. След покупката от Tesla Motors, енергийната компания ще произвежда слънчеви батерии от нов тип, съобщи интернет-портала „Теккранч”. Става дума за производство на покрив, чиято цяла повърхност ще е слънчева батерия. Компанията Tesla motors планира да започне серийно производство на новия Model 3 през 2017 .

Източник: actualno.com

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини