Кметове пред ДГС-Кърджали: Кога жителите ще получат заявените и платени дърва за огрев!?.

За приоритетно раздаване на дърва за огрев по партийно изготвени списъци и за ново забавяне на доставянето им до им до жителите на кърджалийските села, сигнализираха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и кметове на населени места. Това стана по време на среща в Държавното горско стопанство с директора му Николай Янчев.  
Припомняме, че жителите на над половината от 94-те кметства на територията община Кърджали все още не са получили заявените и платени дърва за огрев. Оплакванията са от потърпевши жители, предимно възрастни хора и кметове на съответните населени места. Както е известно, през миналия отоплителен сезон жители на кърджалийски села получиха дървата за огрев с голямо закъснение, въпреки предварителното им заплащане. 
За съжаление през миналата година също станахме свидетели на забавяне при доставянето на дърва до хора, които разчитат на този начин на отопление през зимните месеци. Факт е, че организацията и закупуването започват още през летните месеци. До този момент обаче нито жители, нито пък ние знаем кога ще получат заплатената дървесина, споделиха кметовете.
Те изразиха недоумение относно наблюдаваната тенденция да се доставят по-евтини дърва за огрев от активисти на определена политическа сила на принципа „мои и свои хора". Целта е била да бъдат злепоставени самите кметове. Очакваме да се намесите с твърда ръка и решимост, и да пресечете всеки паралелно изготвен списък, поискаха те от директора на горското стопанство в Кърджали.
Кметът на Общината Хасан Азис посочи, че кметовете на населени места и горските служители трябва да работят в синхрон при ясно определени правила за доставка на дърва. Нека да не се търсят политически дивиденти от доставката на дърва, защото потърпевши се оказват именно жители на община Кърджали, за повечето от които това е единственият начин за отопление, изрази тревога той.
Същевременно делегация от ДПС в присъствието на кметове на общини от региона и народни представители лично е запознала Министъра на земеделието с проблемите при доставка на дърва.
Кметовете на населените места, изпитващи проблем с дървесината остават в готовност за нова среща в рамките на ден-два с директора на ДГС-Кърджали.

Това съобщиха от местната централа на ДПС в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини