Германия отказа да ни върне турчина, който уби 2-ма мотористи

Германия е отказала екстрадицията на турския гражданин Фарук Бекташ, който уби семейство мотористи у нас и избяга от страната, след като съдът го пусна на свобода. 

Той е в Гeрмания и властите са отказали негова екстрадиция, каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в парламента. Как да процедираме, да тръгнем да го търсим из Европа ли, коментира тя. През август мотористи в цялата страна организираха протести срещу "пороците в съдебната система" и призоваха в митингите да се включат всички, на които им е писнало от своеволията на институциите. Повод за недоволството стана пускането под домашен арест на турския гражданин Фарук Бекташ, който уби мотористите Таня и Бойко Бойкови край Драгоман, след което избяга от родното правосъдие. Прокуратурата го обяви за национално и международно издирване, но това не успокои чувството за несправедливост у мото общността. Рокерите настояват за оставка на съдия Недялка Николова, която пусна Бекташ под домашен арест.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    3 -1
    23:50, 21 окт 2016
    Въпроса е кой даскал, манекенка, стюардеса или любовница, е писал/а искането. Навсякаде само "наши хора", но едно искане за екстрадиция не могат да напишат, така, че да получат убиеца. СРАМ.
Последни новини