70 000 домакинства без ток във Франция заради големите снеговалежи

Повече от 70 000 домакинства в централна и южна Франция останаха без ток заради обилния сняг, довел и до големи трудности по пътищата.

Радио Франс Инфо предаде, че снегът е повредил далекопроводи в дапартаментите Аверон, Кантал, Пюи-дьо-Дом, Горна Лоара и Корез.

Силно затруднено е движението в Централиня масив. През нощна няколко десетки души, блокирани в колите си, бяха евакуирани от пожарникарите. Хеликоптери на специалните служби опитват да открият аварирали участъци по електропреносната мрежа.

През днешния ден няколко ски влека в Алпите бяха спрени заради мощни напори на вятъра. Последица от лошото време е отмяната днес на слалома за мъже във Вал д`Изер, също в Алпите, важащ за световната купа по ски алпийски дисциплини.

Положението в станцията е трудно заради непрекъснато падащият сняг и виелиците. Снягът започна да вали през нощта на събота срещу неделя и на места снежната покривка вече е 60 см.

В югоизточна Франция пък вали обилен дъжд, придружен от силен вятър, в резултат на което е нарушено движението на влаковете в района на Марсилия.
Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини