Обвиняват 7 българи за камиона-ковчег с бежанци

Унгарската полиция препоръча към един афганистанец и седмина българи да бъдат предявени обвинения в убийство и трафик на хора, предаде Асошиейтед прес.

На 27 август 2015 г. телата на 71 души бяха открити в товарното помещение на камион с унгарска регистрация, изоставен на магистрала в Австрия. Сред загиналите бяха 59 мъже, 8 жени и 4 деца. Вратите на товарната част на превозното средство са били затворени и завързани с тел, което е направило бягството на хората вътре невъзможно.

Седмината българи и афганистанският гражданин са заподозрени като отговорни за смъртта на мигрантите, съобщи БТА. 

Золтан Борош, шеф на отдела за борба с нелегалната миграция към националното следствие, каза, че афганистанецът, който е смятан за лидер на трафикантската банда, живее в Унгария от 2013 г. със статут на бежанец. 

Полицейският следовател окачестви въпросния лидеркато "безскрупулен и алчен", предвид факта, че ден след смъртта на бежанците в камиона-ковчег, австрийската полиция е открила 67 други мигранти, превозвани с подобен камион от същата трафикантска група. 

Борош каза още, че е издадена международна заповед за арест на други трима български граждани, заподозрени като шофьори на базираната в Унгария банда за трафик на хора. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини