Самолетната мистерия започва да се разплита

Установено е, че парче от крило на самолет, открито на остров Мавриций в Индийския океан, принадлежи на изчезналия самолет на Малайзийските авиолинии MH370. Това обявиха малайзийски и австралийски официални представители, цитирани от „Асошиейтед прес”.

Парчето от крило бе открито през май месец и бе анализирано от експерти от австралийското бюро по транспортна безопасност, което е водещо в издирването на самолета в отдалечен участък от океана край австралийския западен бряг.

Разследващите са използвали номера на откритата част от отломките, за да го свържат с изчезналия Боинг 777, казва в свое съобщение агенцията. Информацията е потвърдена и министъра на транспорта на Малайзия Лиоу Тионг Лай.

Няколко парчета от отломките на самолета бяха изхвърлени на бреговата ивица на Индийския океан, след като самолетът изчезна с 239 души на бордапо време на полета от Куала Лумпур за Пекин на 8 март 2014 година.

Досега нито една от отломките не помогна да се установи по-точното местонахождение на основната част под водата.

Очаква се издирвателните екипи да приключат дейността си в 120 000 кв. километрова зона на търсене в Индийския океан до декември.

През юли 2015 г. бяха намерени части от самолета на френския остров Реюнион и на танзанийския остров Пемба. 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини