Софтуер превръща iPod touch в телефон

На всички нас ни се е искало iPod Touch да разполага с телефонна функционалност, но плановете на Apple никога не са включвали подобни възможности за това устройство. Изглежда обаче има начин да го постигнете - и това е софтуерът Truphone.

Приложението е разработено от британска фирма и е напълно безплатно, като при инсталирането му върху iPod Touch превръща музикалния плеър в нещо подобно на iPhone. Разбира се, има уловка - първо, трябва да разполагате с микрофонен адаптер, а и програмата за момента позволява разговори единствено с други абонати на Интернет телефонната услуга на Truphone, притежатели на iPod Touch и потребители на Google Talk.

От фирмата обещават в близко бъдеще да добавят и допълнителни функции, осигуряващи евтини VoIP разговори с фиксирани телефони, обаждания и кратки съобщения до Skype и MSN, Facebook и Twitter функционалност и други.

Truphone за iPod Touch можете да изтеглите от App Store. Нещо обаче ни подсказва, че ако към това приложение бъдат приложени общите условия на Apple, то твърде скоро ще изчезне оттам...
Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини