Стотици хиляди по пътищата днес

Голямото завръщане започва, АПИ предупреди за очаквано интензивно движение по магистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и главен път Е-79 София-Кулата. 

Стотици хиляди българи се прибират по родните места, около 100 000 си идват от Гърция. По пътищата ще има засилено полицейско присъствие и проверки. 

Между 14 ч. и 20 ч. ще бъде ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване за прибиращите се. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност утре на път Е-79 ще се обособят две ленти в посока София за времето от 10.00 ч. до 16.30 ч. Временната организация ще е от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала „Люлин“.

На виадукт „Елешница“ при 15-и километър на магистрала „Хемус“ в момента се ремонтира платното за Варна и цялото движение се прехвърля в платното за София. Ще се обособят две ленти за пътуващите към София и една лента за посока Варна от 10.00 ч. до 10.00 ч. на 26 септември, понеделник.

Извършват се ремонтни дейности и на тръбата за Варна на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ на магистрала „Хемус“. Преминаването през съоръженията се осъществява двупосочно в тръбата за София.

Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонта на тунел „Витиня“ от София за Ботевград е път I-1 от 215-ти км до км 209+500 и обратно. Връзката на АМ „Хемус“ с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-и км на автомагистралата, а за идващите от Ботевград при 36-ти километър на АМ „Хемус“.

При изхода на София се извършва ремонт на пътен надлез „Яна“ над магистрала „Хемус". От 18 ч. днес до 10 ч. утре ще бъде затворено за движение платното в посока Варна и трафикът ще се прехвърли двупосочно в платното за София.

Поради ремонтно-възстановителни дейности на виадукти при км 15+940 и км 20+840 в платното за София на АМ „Тракия“ движението се осъществява двупосочно в платното за Бургас. В неделя от 10 ч. до 10 ч. на 26 септември ще се обособят две ленти за движение в посока София и една лента в посока Бургас.

Ограничено е движението в платното за Бургас в участъка от км 134+196 до км 139+823 на АМ „Тракия“ поради ремонт на моста над р. Стряма при км 136+950, като движението се извършва двупосочно в платното за София. За улеснение на трафика ще се спре обрушването на откосите на пътя София-Кулата при Кресненското дефиле.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини