Лютви Местан: Ще подкрепим кандидат с натовски профил

Към момента членската маса на партия ДОСТ наброява 17 000 души, обяви основателят й Лютви Местан, цитиран от БТА.

Той говори в пловдивското село Марково, където вчера беше първото съвещание на Националния съвет на новата партия след нейната регистрация.

Местан, който до декември м. г. беше лидер на ДПС, добави че в ДОСТ продължава ускорен процес на учредителни събрания. Амбицията на партийното ръководство е той да завърши до края на годината, като се създадат структури в около 100 общини от 15 области.

Депутатът потвърди, че вече има решение неговата партия да се регистрира в ЦИК за участие в президентските избори. Ще видим профила на кандидатите за президент на България и тогава ще вземем решение кого ще подкрепим, и ще стане без пазарлъци, каза Местан.

"Още от самото си създаване сме заявили, че ще работим за развитието на България като евроатлантичска държава и на тази основа ще се вземе решение коя кандидатпрезидентска двойка ще подкрепим", добави той. По думите му кандидатът за президент трябва да има категоричен натовски профил.

"Едно е ясно - че няма да подкрепим ляв кандидат, защото вече публично показаха, че не покриват основните ни критерии. А що се отнася до десните, ДОСТ имат допълнително изискване за тяхното становище за забрана да се гласува в Турция и Франция", коментира Лютви Местан.

Запитан дали той лично би участвал в надпреварата, Местан отговори, че ако партията реши да има свой кандидат, съвсем допустимо е това да бъде председателят й.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини