Президентът на Италия пристига в София

По покана на държавния глава Росен Плевнелиев президентът на Италия Серджо Матарела пристига на официално посещение у нас.

Сред темите на разговора между двамата държавни глави ще бъдат предизвикателствата пред Европейския съюз, миграционната криза, състоянието на Съюза след референдума за излизане на Великобритания от ЕС, въпроси в сферата на сигурността, борбата с тероризма, съобщиха от пресслужбата на Плевнелиев.

Очаква се да обсъдят и възможностите за задълбочаване на търговско-икономическото и инвестиционно сътрудничество и активизиране на културния, образователния и научния обмен между България и Италия.

В рамките на официалното си посещение в София италианският президент ще разговаря и с председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

В сряда Матарела ще вземе участие в 12-ата Среща на президентите на парламентарните републики от ЕС (групата "Арайолуш"). Държавният глава Росен Плевнелиев е домакин на неформалния форум на най-високо равнище, който ще се състои в Пловдив и в София на 14 и 15 септември.

"Групата Арайолуш" е политически форум на държавните ръководители на парламентарни републики от ЕС. България е поканена да се присъедини от 2013 г.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини