ПФ и ”Атака” поискаха закриване на бежанските центрове у нас

Исканията на три политически организации ВМРО-БНД, НФСБ и "Атака" са за незабавно закриване на бежанските центрове у нас и изселването на техните обитатели.

Те не са никакви клети бежанци, а нелегални имигранти, които трябва да си ходят обратно в Турция, откъдето са дошли. Това заяви депутатът от европейския парламент Ангел Джамбазки нашествие-митинг в Харманли. 

"Съществуването на тези центрове е заплаха за националната сигурност на българското общество. Въпрос на воля е това да се случи. Досега европейската политика по отношение на нелегалната миграция беше объркана, непоследователна, двулична и лицемерна. Няма никаква логика в изпълняването на Берлинското споразумение, според което тежестта на мигрантската криза трябва да се носи от фронтовите държави", добави евродепутатът, цитиран от БТА. 

Шествието от сградата на Културния дом в Харманли започна в 12.00 часа с огромен плакат "Вън имигрантите от България" и скандиране на лозунги:"На бой за народа твой" и "Пришълците вън". 

Към първоначално събралите се около 150 души по пътя до най-големия регистрационно-приемателен център за настаняване на търсещи хуманитарна закрила в страната ни се присъединиха около 500 жители на града. 

Протестът, в чиято организация първа застана местната организация на ВМРО-БНД, бе провокиран от масовия конфликт в центъра на 28 август, когато 800 афганистанци и иракчани се сбиха в лагера, а полицейски автомобил бе повреден при сблъсъците. 

Над 100 редови полицаи и специализирани сили на МВР охраняваха днешната проява.

"Ще бъдем непреклонни в настояването си регистрационно-приемателният център да бъде преустроен от открит в закрит тип и така да бъде възстановен обликът на града ни и общественият ред", каза в декларация до Общинския съвет в града лидерът на местната организация на ВМРО Николай Георгиев. 

Тези хора не са майки с деца, а брадати мъжаги. Те никога няма да се впишат нито в нашето, нито в европейските общества, добави Ангел Джамбазки.

Той предупреди, че протестите и общественият натиск ще продължат до приемането на исканията.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини