Учители и родители чертаят пътя на децата

Класните ръководители и родителите ще определят маршрута на децата от дома им до класната стая. Това предвижда Система за организация и управление на дейностите, свързани с обучението по безопасност на движението по пътищата, одобрена от образователния министър Меглена Кунева, пише "Монитор".

С помощта на ДАИ директорите на детски градини и училища пък ще определят маршрутите и на междуградските автобуси, с които се превозват децата. Шофьорите на ученическите рейсове ще преминават през задължителен медицински преглед. Премените предвиждат още директорите на учебните заведения да поискат от кметовете промяна на пътната инфраструктура с цел повишаване на безопасността. Това означава, че желание на директорите могат да бъдат поставени изкуствени неравности около дворовете на градините и училищата, които да ограничат скоростта на автомобилите.

Освен, че ще забраняват влизането на превозни средства в дворовете на учебните заведени, директорите на детските градини и училищата ще трябва да уведомяват полицията за необезопасени участъци в района.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    O;
    o;uionjknkl
    0 0
    09:58, 2 сеп 2016
    Да се чуди човек, какво ли още трябва да правят учителите по този нов закон.
  • 2
    Ов
    овчарчето калитко
    0 0
    12:40, 2 сеп 2016
    И каква излиза тая система Миглена Кунева ще ми кзва по коя улица да вървя когато отивам или се връщам от училище Аз нея следя ли я с кого и кога мачка чаршафите та и тя мен ще ме следи
Последни новини