Крадци прокопаха тунел и обраха банка в Милано

Група крадци успешно избяга, след като изпразни сейфовете на банка в италианския град Милано, използвайки подземен тунел, съобщава ibtimes.co.uk.

Обирът е осъществен, въпреки че местни жители са предупредили полицията, че се копае тунел под сградата на банката.

Местна медия съобщава, че обирът е извършен от четирима мъже в петък сутринта. Все още не е ясно каква сума е открадната.

След разпространението на новината за обира местни жители казаха пред италиански медии, че са чули шум около банката и са алармирали полицията и ръководството на банката.

Според жител шумът е започнал на 7 август, неделя, вечерта. Жителят добави, че на другия ден са информирали банката, че са усетили леки трусове от пробиване и копане. На 9 август някои от живущите в района са посетили местния полицейски участък, за да споделят подозренията си, но силите на реда не предприели действия.

Започнахме да чуваме силен шум в неделя вечерта. Шегувахме се помежду си, че „Дали те обират банката?”, каза един от местните живущи пред „Франс прес”.

Крадците влезли в банката през тунела, изчакали първите служители да пристигнат и после ги принудили да отварят сейфа и сейфовете с депозитите.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини