Отличия за спасителния ни екип в Скопие

Кметът Йорданка Фандъкова връчи грамоти за заслуги на Столична общинана участвалите в спасителните дейности след наводнението в Скопие. Тя благодари на екипа, който е успял да се мобилизира само за час.

Отличия получиха 10 служители на Аварийно-спасителното звено към Столична община.

„Първите екипи, които се появиха в Скопие, бяха нашите екипи. Разговарях и с главен комисар Николов да му предам молбата на кмета на Скопие там да бъдат изпратени пожарни автомобили, така че нашите екипи бяха заедно”, посочи Фандъкова, която изтъкна, че това са първите хора, които реагират при кризисни ситуации.

По думите й в столицата денонощно има екипи. Йорданка Фандъкова е настояла вчера да се върне основният екип от Аварийно-спасителното звено към Столична община заради очакваните обилни валежи в столицата.

След като им бяха връчени отличията, ръководителят на звеното Красимир Димитров разказа, че са били посрещнати с изключителна благодарност от местните хора. Той разказа, че вълната, която е заляла града, е била близо 2 метра висока.

Първата им задача е била да се включат в издирването на 12-годишно момиче, претърпяло инцидент, при който вълната ударила един трактор и го обърнала. Детето е било намерено след няколко дни на много голямо разстояние, а за издирването му е използвана най-модерна техника.

„Същия ден започнахме отводняването на къщи в района на Стойковци”, разказа Димитров.

Екипът му, освен за изпомпването на водата от мазетата и приземните етажи, е помагал и на възрастни хора, които сами не са можели да изнесат покъщнината си.

Наистина много тежка обстановка”, призна Красимир Димитров.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини