Полицаи в почивка се сбиха в дискотека в Слънчев бряг

Полицията прибра видеозаписите от дискотека „Планета Пайнер“ в Слънчев бряг, където в петък срещу събота се разигра невиждан екшън с участието на трима полицаи от РУП Созопол и охраната на нощното заведение, съобщи Ureport.

Припомняме, че униформени от Созопол, явно заработващи в свободното си време като охранители на местен ъндърграунд бос, се сбиха с охраната и персонала на заведението в събота сутринта. За въпросния бос има данни, че се занимава с проституция, а подозренията са, че ченгетата в извън работно време са му частна охрана.

В РУП Несебър е получено съобщение в 5:10 часа, след което на място веднага е пратен полицейски екип. Сериозно пострадали няма и всички участници са идентифицирани и разпитани.

„Самоличността на участниците в конфликта е установена от служителите на Районно управление – Несебър. Извършени са разпити на свидетели, както и са иззети записи от видеокамерите в дискотеката. Причините за инцидента, както и съпричастността на всеки един от групата посетители – на възраст между 20 и 28 години, се изяснява от служители на Районно управление – Несебър“, лаконично съобщиха от ОД на МВР в Бургас.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура – Несебър.

Официално за участие на полицаи в екшъна в „Планета Пайнер“ не се съобщава, но ако се установи, че те имат вина, ще понесат сериозни дисциплинарни санкции.

„Още с влизането си те започнаха да създават проблеми. Седяхме на една маса през тях и наблюдавахме цялото им поведение. Охраната на няколко пъти идваше да им прави забележки. След поредната такава те започнаха да ги бутат и ги блъскат. Един от тях замахна и здраво удари охранителя“, разказа за Флагман.бг свидетел на екшъна, пожелал анонимност.

След като са изведени навън вместо да се засрамят заради екшъна, който са сътворили, предполагаемите полицаи подали жалба в РУП Слънчев бряг.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини