Тотомилионерът – фризьор, писател... ерген

Фризьорът Красен Монев, който в края на миналата седмица удари джакпота на Българския спортен тотализатор и прибра над 3 милиона и 42 хиляди лева, към момента работи върху завършването на дебютната си книга. Старт в писането той си дал миналата есен, а авторът, който го вдъхновява, е Антон Дончев. Книгата ще бъде вдъхновена от реални събития в живота му, но в никакъв случай няма да бъде биографична, разказа той пред "Монитор".

"В нея ще прочетете за най-съкровените и вълнуващи мигове в живота ми. Със сигурност ще напиша и за печалбата, която е не само уникално събитие, но ми даде и много хляб за размисъл", уточни още коафьорът.

Все още не е ясно кога ще бъде завършена книгата, но Монев си обещава да се фокусира върху нея, като си даде временна почивка и от обичайната си професия. "Поработил съм достатъчно и мисля, че заслужавам, а вече мога и да си позволя такъв таймаут", обясни той.

Фризьорският му салон в Силистра обаче няма да затвори врати. Дали и къде ще отвори нов такъв, все още не е решил. Монев официално прибра големия чек вчера следобед, а противно на очакванията телефонът му не е гръмнал от "приятелски" обаждания с молби да услужи с част от печалбата си.

Майсторът на гребена и ножиците все още не е отпразнувал повода, но специално благодарил на хората, вдъхновили го за печелившата комбинация. В нея той залага на числа, посветени на близки до него, дори такива, които образуват цяла дума.

"Не бих искал да издам с кого и с какво са свързани те, но ще разберете, когато прочетете книгата ми". В комбинацията обаче попадат и произволни номера. Само час преди да получи чека си, Монев отново отскочи до пункт на спортния тотализатор и пусна нов фиш. В него променил само числата, които нямат емоционална тежест за него.

Силистренецът признава, че често се доверява на късмета си, а любимата му цифра е 8. Печалбата си най-вероятно ще изхарчи за круизен мотор, с който да обиколи света, ще помогне и на родителите си. Засега нямал идея къде ще се установи, но с трите милиона можел да отиде навсякъде.

"Не съм стигнал до окончателно решение как точно да похарча парите, но както казват – утрото е по-мъдро от вечерта, така че ще видя с каква мисъл ще се събудя утре", признава коафьорът. На въпроса дали ще задели пари за благотворителност Монев отговаря, че когато срещне своята кауза, ще я припознае и ще се отзове незабавно.

Макар джакпотът да го е направил един от най-богатите ергени в родния му град, той признава, че към момента не мисли за сериозна връзка с жена.

"Има и по-заможни необвързани мъже в Силистра. Те затова са богати – няма кой да им харчи парите", шегува се стилистът.

Късметлийския си фиш той пуска във вторник миналата седмица, точно в 11:11 ч, а разбира за печалбата едва няколко дни след рождения си ден. Монев пуска фишове още от ученик, но после прекъсва практиката си. Отново да изпробва късмета си се навил само преди около месец.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини