Българите катастрофираха в първия ден от олимпийските игри

Изображение 1 от 3

    Тежки загуби, ранни отпадания и един човек в болницата. Това е равносметката от българското участие в първия ден на олимпийските игри в Рио де Жанейро.

    Най-голямото разочарование дойде от Григор Димитов, който катастрофира срещу хърватина Марин Чилич в първия кръг на турнира по тенис.

    Най-добрият български тенисист загуби с 1:6, 4:6 и приключи олимписйкото си участие само за 64 минути. След двубоя той си тръгна ядосан и отказа да говори пред медиите.

    Колоездачът Стефан Христов, който получи олимпийска квота при спорни обстоятелства, беше един от мнозината паднали в общия стар на шосе. Той е бил откаран в болница.

    "Имал е наранявания на бедрото и в кръста, дано не са сериозни, главата не е засегната. Имал е кръв по него, дано да е била само от охлузвания. Всичко е по разказа на очевидци. Веднага е бил качен на линейка и транспортиран до болницата. Очаквам новини за състоянието му", каза треньорът Тодор Колев.

    Джудистът Янислав Герчев започна с победа, но в осминафиналите загуби с ипон от Амиран Папинашвили.Грузинецът не успя да изтегли българина до репешажите за бронза, след като загуби в полуфиналите от руснака Беслан Мудранов.

    Разочарование изживя и Самуил Донков в спортната стрелба на 10 м въздушен пистолет. Той отпадна в квалификациите и зае 34-о място от сред 46 състезатели.

    Донков записа 96, 98 и 97 в първите си три серии и беше в местата за финала, но следващите три му бяха по-слаби и не успя да се класира сред осемте финалисти.

    Другите българи, които бяха на олимпийските арени днес - гребците Кристиян Василев и Георги Божилов, завършиха последни във втората серия от квалификации на двойка скул мъже.

    Те не успяха да се класират директно за полуфиналите и ще трябва да минат през репешаж, за да продължат участието си. Репешажът, в който ще участват България, Сърбия, Великобритания и Куба, е утре от 15.50 ч. българско време

    Източник: http://www.dnevnik.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ад
      Адио Рио
      6 0
      13:37, 7 авг 2016
      Дядо кмет да изпрати поздравителна телеграма на Григорчо, който не поздравява останалите българи в Рио.
      Да си шампион не означава винаги да си пръв. Нали?
    • 2
      Фе
      Фея
      0 0
      16:47, 7 авг 2016
      Толкова по-жалко за него. С това поведение показва, че може да е излязъл от България, но явно манталитета му не е излязъл от него.
    Последни новини