Самарянството на Меркел ни обрича на терор

"Самарянството на немското правителство обрича на терор Европа и е време да признаем фактите – проблем с мигрантите има, а Европейският съюз е безпомощен".

Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в коментар на последните нападения в Германия.

Той е категоричен, че настоящата европейска политика е несъстоятелна и че е нужно страните-членки на ЕС да се отбраняват заедно срещу тероризма, а не Германия да кани, а България да страда.

Поводът за искането на воеводата е информацията, че 27-годишният сириец, който се самовзриви пред заведение в германския Ансбах, е влязъл в Европа през България и е трябвало да бъде депортиран у нас заради отказан статут на бежанец.

Според Каракачанов българската държава трябва да защити живота и сигурността на гражданите, прилагайки най-строг контрол спрямо влизащите в страната мигранти от Близкия Изток и Африка.

"Явно е, че Старият континент е поставен пред предизвикателството да намери баланс между сигурността и правата на човека, но политиката на Германия да приема всеки, представящ се за бежанец, освен сбъркана е и катастрофална за всички нас", каза още политикът.

Според него показателно в случая е, че атентаторът е бил с отказан статут още преди 2 години, но въпреки това му е позволено да пребивава в Германия. Той призова за преосмисляне на общите политики на ЕС, защото фундаментализмът се материализира и въпросът вече не е "Дали?", а "Кога и къде?".

"Страната ни трябва да защити националния си интерес, защото е факт, че този сириец можеше да извърши атентата у нас и сега жертвите да бъдат българи", каза още патриотът.

Той допълни, че е отговорност на всички правителства в ЕС да покажат, че Европа не е хан, в който всеки може да влиза и излиза, а междувременно и да убива.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини