Не подписвайте бордера в чейндж бюрата, съветват от НАП

Между 2 и 4 лева губят в стандартни сделки за 50 евро клиентите на нелоялни търговци на валута. Това сочат проверките на данъчни служители в обменните бюра по Черноморието в началото на туристическия сезон, съобщи пред бТВ говорителят на НАП Росен Бъчваров.

В приходната агенция не предвиждат промени в наредбите, защото регулацията е непазарен метод, но ще засилят контрола, увери той.

"Целта на масовите проверки не е да установим 10 нарушения и да глобим някого с 10 хиляди лв. Искаме търговците да разберат, че трябва да спазват закона", каза Бъчваров. Предстои разговор със собственика на веригата в София.

Наказателните мерки са само едно от направленията, данъчните работят съвместно с Комисията за защита на потребителите, за да покажат, че предстоят тепърва масови проверки, добави той.

На прицел на измамниците са основно туристите от Западна Европа. Ходи се по ръба на закона с крайно дразнещи методи, посочи Бъчваров.

Двама "тайни клиенти", говорещи руски и английски, са установили нарушения в бюрата на една верига в Бургас, включително при обмяна на 35 евро, некръгла сума. Предстои разговор със собственика на веригата в София.

"Фактът че някой ви дава нещо за подпис, вече е сигнал да прочетете внимателно. Не подписвайте нищо, за да можете да се откажете от сделката, ако установите, че са ви ощетили", посъветва представителят на НАП.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини