Гръцки бензиностанции лъжат с горивото

Първите проверки на Министерството на финансите на бензиностанциите в района на Западна Атина откриха нечестна игра. Внезапни проверки на място от надзорните органи на Генералния секретариат на промишлеността се проведоха на бензиностанции с помощта на „тайни коли“, със специално оборудвани резервоари, които измерват действителното количество гориво, които достигат до резервоарите на автомобилите, съобщава в. "Български новини", издание на българите в Гърция и Кипър.

Според резултатите, една на всеки три бензиностанции са манипулирали помпите, така че да отчитат по-голямо количество от реално подаденото. По този начин се крадат до 5-11 процента, а шофьорите плащат повече от полученото.

Това означава, че в случай че иската де заредите 50 литра безоловен бензин на цена от 1,43 евро за литър, водача ще бъде таксуван допълнително 3.5-8 евро. Водачите са излъгани с около 15 цента за литър.

Лабораторните изследвания пък са потвърдили, че корабно гориво се продава на пазара като дизел, а на много места и качеството на бензина не отговаря на изискванията. Също така финансовите екипи са установили и продажбата на горива от "фиктивен внос“.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини