Резил! Хора на Борисов съчиниха изказване на немски журналист

В петък следобед от пресцентъра на Столична община разпространиха следното съобщение:

Кметът на София Бойко Борисов прие днес в кабинета си в Столична община германския разследващ журналист и писател Юрген Рот, автор на книгата "Новите български демони".

По време на разговора си двамата обсъдиха последната творба на г-н Рот, политическите процеси в България, както и борбата с корупцията и организираната престъпност.

„Разговорът беше открит и сърдечен и аз съм изключително доволен от него.

От кмета на София научих много ценни неща, нова информация, която ще ми е полезна в моята работа. Ролята на Бойко Борисов в борбата с организираната престъпност по времето, когато беше главен секретар на МВР, е много по-голяма, отколкото аз предполагах, свършил е много повече неща, отколкото си мислех.

Той и партията му желаят да продължат тази борба с корупцията и организираната престъпност и от днес аз съм негов поддръжник. Ако имах възможност, щях да гласувам за партията, на която г-н Борисов е лидер", заяви Юрген Рот след срещата си с кмета на София.

Германският журналист добави, че в следващото издание на книгата си ще редактира главата, отнасяща се до г-н Борисов, както и, че ще добави получената днес нова информация.

По-късно в петък пред Mediapool Юрген Рот изрази изумлението си от съобщението на общината, като каза, че то не отговаря нито на съдържанието на проведения разговор, нито на неговите думи след края на срещата.

По време на тридневното си посещение в България се сблъсках с похвати, каквито едва ли има в друга европейска държава, но последното засенчва всичко, заяви Рот.

В тази си форма съобщението е абсурдно и предава недопустимо произволно оценката ми за проведената среща, подчерта Рот.

Приписаните ми думи не отговарят на стила ми, с който характеризирам партии и личности в други страни, продължи той и подчерта, че не е негова работа да призовава да се гласува за една или друга партия.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини