Пробиха защитата на Windows 7

Програмистът от Вирджиния Рафаел Ривера съобщава, че е открил някои възможности на Windows 7, които Microsoft е скрила от тестерите на новата операционна система. Неотдавна на конференцията за разработчици (Professional Developers Conference, PDC) Microsoft представи за тестове бета-версията на новата операционна система и буквално няколко дни след това Рафаел обяви, че вече е пробил защитата на Win 7.

Програмистът е написал програмата Blue Badge, която променя девет системни файла на предстоящата операционна система, включително explorer.exe и shell32.dll. Софтуерът изключва защитата, която специалистите на Microsoft са вградили в бета-версията на Windows 7. Тази защита е предназначена да скрие още неготовите особености на новата операционна система, съобщава pcworld.bg. Blue Badge вече може да бъде свалена от Интернет за 32-битовата Windows 7, а версия за 64-битовата операционна система ще бъде пусната в най-скоро време.

Напомняме, че Microsoft планира да пусне окончателната версия на Windows 7 в края на 2009 година. Според Стив Балмър, новата OS "ще е наследник на Vista, но ще е много по-добра от нея".

Източник: news24.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини