Ало апаши въртят бизнес от затвора в Белене

В затвора в Белене не всичко е бой и мъчения. Някои от затворниците имат своите добри моменти. Въпреки забраните алкохол има, наркотици - също, разказват запознати с екстрите.

Алкохолът и наркотичните вещества влизат в затвора при свижданията, скрити са в багажа, който близки или адвокати предават на лишените от свобода. А мобилните апарати, които се внасят, помагат на осъдени телефонни измамници да въртят бизнеса си и от затвора, разказват запознатите със занаята.

Парите явно се пращат на някой близък, а той от своя страна ги препраща на извършителя на измамата.

Основно затворниците търсели контакт с жени. Измисляли истории, с който да печелят сърцата им. Когато дойдело време за среща, се обаждали на жертвите си с версията, че по пътя към тях претърпели катастрофа и им трябват пари за болница. Сценариите им били успешни, твърдят затворниците.

Репортерка на bTV се свързва с лишен от свобода, за когото се знае, че действа по въпросната схема. Обажда се уж по погрешка и му казва, че търси свой братовчед. Изненадващо, той признава, че това е грешка, а той е затворник.

И разказва какво го е отвело зад решетките: "Два пъти минах така на светофарите и блъснах една кола. Не знаех, че отсреща има скрита камера и исках да подкупя един полицай. 6 месеца ми дадоха. За едни 200 лева, а полицаят го уволниха", измисля си престъпникът.

Представя се за Синан Дениз. Това не истинското му име. Всъщност е осъден за изнасилване на малко момиченце, разказват хора от затвора. След като се уточняват, че има грешка, разговорът приключва. Малко по-късно обаче той започва да звъни през по-малко от час. Настоява за приятелство във Facebook.

"Ако искаш, можеш да ме намериш. Синан Дениз, с едно кученце съм на снимката. Телефоните са забранени, ама ние си ги крием по саксиите", казва затворникът и допълва, че ще бъде на свобода след два месеца.
В действителност ще излезе на свобода през 2025 г. Присъдата му била доживотна, но е намалена на 32 години затвор. Лежи от 1993 г. в Белене.

 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини