Баба Цеца нахока премиера, но не успя да го гости с боб

Да нахокаш премиера на страната и то в очите - за баба Цеца това явно не е проблем. Тя се осмели да разбута охраната и да си зададе въпросите ребром на премиера Бойко Борисов, отишъл да открие официално ремонтирана по проект улица в Горна Оряховица. Баба Цеца е пенсионерка на 87 години, а на премиера довери, че новоасфалтираната улица отпразнувала с бобена яхния... но празен хладилник.

Цветана Панева разбрала за височайшите гости, докато готвела 400 грама боб, взет на вересия от кварталния магазин, пише bTV.

"Аз политици нямам много. Само един. За него съм гласувала, за Бойко", казва възрастната жена.

Визитата му обаче дошла в неподходящ момент - от онези, които се повтарят всеки месец - остава седмица до пенсията, а е без пари от дни.

Така решила да отиде, за да си излее мъката. "Хората са без работа, пенсиите са ниски! В безработица са. Живеят мизерно. Бъркат във варелите", изрежда тя.

Възрастната жена не спряла да критикува. Тя призовава пенсиите да бъдат увеличени поне до 350 лева, за да могат хората да отделят за лекарства, храна, да заделят и за обувки и бельо.

Леля Цеца преживява със 156 лева на месец. И както е казал народът - "Иди у богатия да се нагледаш, а у сития да се наядеш", поканила премиера в дома си.

"Щях да го нахраня с хляб и боб", споделя тя.

Въпреки гнева си на изпроводяк пенсионерката не пропуснала да го погали.

"Само каза: Ти миришеш на гюзум, защото аз в момента берях гюзум и комшията ме извика. Ами че мириша - аз не мириша на парфюм, защото нямам пари за парфюми", казва тя.

Леля Цеца не съжалява за постъпката си. Дори таи надежда, че някой някога все пак ще чуе пенсионерските вопли


 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини