В Казанлък откриха първия в света музей на розата

Изображение 1 от 2

    Премиерът Бойко Борисов откри в Казанлък Музей на розата и покани БСП да го посетят.

    "Розата е символ и на нашите опоненти, чудя се защо толкова години те не са се сетили и не са направили всичко възможно, за да направят музей на този символ. Те са добре дошли в този музей, защото той е на всички", каза премиерът в Казанлък.

    Музеят е изграден изцяло с държавни средства в размер на 1 млн. лв. Той се намира на площ от 1 200 кв.м.
    Сградата е мултифункционална, предвидени са специална зала за дегустация на аромати, вътрешен двор за демонстрации на процеса на розоваренето, конферентни зали, мултимедийна зала, детски кът и панорамно кафене.

    "Политика на правителството е да оказва активно съдействие навсякъде, където има нужда да бъде направено нещо ново", каза премиерът по време на откриването, цитиран от "Фокус".

    Борисов изрази своята благодарност към посланиците на всички държави у нас, които в днешния ден са сред официалните гости на Празника на розата в Казанлък.

    "Радвам се на Музея на розата, радвам се на пречиствателната станция, на пожарната, които направихме в Казанлък, на детските градини и училища, които санирахме. Това правим и във всеки друг град", заяви Бойко Борисов.

    Той уточни, че политика на правителството е навсякъде, където има сигнал, че трябва да бъде направено нещо ново, да оказва своето активно съдействие.

    Заедно с Борисов в Казанлък бяха и шефът на групата на ГЕРБ в НС Цветан Цветанов и министри от кабинета.
     

    Източник: http://www.dnes.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      1 0
      16:35, 5 юни 2016
      Направлението Шипка - Стара Загора беше затворено часове наред заради тая мръсна герберска сган.Колони от нервни и чакащи хора стигаха чак до Шипченси манастир.При Бий Тодор не беше така.Проклинам ги!
    Последни новини