Хора от ДПС виновни за възродителния процес

Цялото политическо ръководство на ДПС трябва да си подаде оставката, след като в парламента се гласува декларацията за осъждане на Възродителния процес.

Това заяви тази сутрин в ефира на bTV бившият председател на комисията по досиетата Методи Андреев.

По думите му предложението на ДПС Възродителният процес да бъде обявен за престъпление срещу човечеството е подчинено единствено на предизборната логика.

Възродителният процес е една срамна страница от българската история, в това спор няма, въпросът е как тази история се експлоатира от самото ДПС, допълни Методи Андреев.

Според него тяхната декларация е малко закъсняла във времето. По думите му, единственият български министър-председател, който се е извинил за този акт е бил Иван Костов. Според него тази история, която ДПС прави е чиста проба демагогия.

"Това е грозно заиграване с мъката на хората, което тогава те преживяха, а тези, които сега я предлагат - Доган и компания, тогава са били привилегировани - те са били добре вписани в комунистическото време", каза още той.

Относно БСП и твърденията, че сега ще борят олигарсите Методи Андреев каза, че БСП са винаги силни, когато имат враг и тъй като опозицията бере душа, те трябва да си измислят враг от тези, които са създали.

"Как сега БСП ще се бори с хората, които тя е създала - нали тези хора им финансираха кампанията", каза още той.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини