Намериха следи от изчезналия милионер Стив Фосет

Екипи, претърсващи планинските райони в източна Калифорния за следа от авантюриста милионер Стивън Фосет, който изчезна преди повече от година със самолета си, са забелязали предполагаеми останки от самолета, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Вещи и документи на Фосет бяха намерени вчера от турист в националния парк "Айнао" близо до град Мамот Лейкс в Калифорния. Властите формираха екипи и започнаха да претърсват по въздуха район в радиус от 16 км от мястото на откритите вещи.
Говорителка на полицията на област Мадера съобщи, че към мястото на предполагаемите останки е изпратен наземен екип и утре сутрин ще се знае със сигурност дали действително има останки и дали те са на самолета на Стивън Фосет.
Властите предупредиха, че стотици самолети са се разбили в планинския район и останките може да са от друга катастрофа.
63-годишният Фосет изчезна на 3 септември миналата година, след като излетя с едномоторен самолет, нает от ранчото в Невада на хотелиерския магнат Барън Хилтън. След неуспешно издирване Фосет бе обявен за мъртъв през февруари.
Сред намерените от туриста Престън Мороу вещи са разрешителното на Фосет за пилотиране на моторен самолет, разрешително за планер, лична карта и 1005 долара. След като Мороу не успял да се свърже със семейството, предал вещите в полицията. Той претърсил мястото заедно със свой приятел на следващия ден, но двамата не открили нито останки от самолет, нито човешки останки.
Данните от намереното разрешително за самолет, включително името, адреса, датата на раждане и номера на сертификата, съвпадат с информацията във Федералната администрация по авиация (ФАА), каза говорителят на службата Ян Грегър. Той добави, че предстои да се установи автентичността на документа.
Стивън Фосет постави общо 116 световни рекорда в авиацията и пътешествията - с балони, самолети, планери, дирижабли и платноходки. Изкачил е 400 планински върха, сред които Матерхорн в Швейцария и Килиманджаро в Танзания. Правил е два неуспешни опита за покоряване на Еверест. Фосет е преплувал Ламанша за 22 часа и е прекосил Аляска с кучешки впряг.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини