Тайфунът във Виетнам се развихри


До сега 42 души са загинали, 61 са ранени и четирима се водят за изчезнали във Виетнам от наводненията и свлачищата, причинени от тайфуна Хагупит, съобщи националната комисия за бедствия, цитирана от ДПА.

При преминаването на стихията в Северен Виетнам са разрушени над 20 000 домове и 18 училища. Стотици хиляди селскостопански животни са се издавили. Около 5000 виетнамски войници са изпратени в района на бедствието да евакуират населението.

Хагупит, което на филипински означава "бичуване", отне живота на осем души във Филипините и на 17 в Китай, преди да достигне Виетнам в петък.

В Тайван тайфунът Янгмай причини смъртта на двама души. Едната жертва е жена на мотор, убита от откъснал се кабел. Другият загинал е възрастен човек, който е бил съборен от вятъра в крайпътна канавка, където се е удавил.

Стихията удари Тайван с поройни дъждове и бурни ветрове, бяха затворени училищата, офисите и финансовите пазари в страната, съобщиха местните власти, предаде АФП. Други 58 души са били ранени в бурята, преди тя да се насочи към Япония.




Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини