Пловдив по пижама

30 музеи и галерии с повече от 200 събития - така ще протече тазгодишната, четвърта поред Нощ на музеите и галериите в Пловдив.
Изложби, театър, кино, пърформанси, литература, видео - всичко, което ще задържи будни пловдивчани до сутринта, въпреки лошото време, предаде БТА. Символът на Нощта в Пловдив е пижамата. Затова 10 огромни пижами, окачени на различни места в града, ще упътват посетителите за посоката на движение с вдигнат ръкав. За да се открие маршрутът, просто трябва да се следват пижамите.
За първи път форумът ще има свой информационен пункт, от който всеки може да получи карта за по-добра ориентация и да си купи спомен от нощното приключение - тениска, фенерче с ръчно зареждане или рекламния комплект четки за пътуване в Нощта - една за рисуване и една за зъби.
Единствената опасност от загуба на ориентация се крие в количествата промоционална бира Туборг, с която ще почерпят 8 от галериите и музеите, които участват в програмата.
За пореден път в рамките на Нощта има обявен и фотоконкурс за любители и професионалисти. Целта е всеки да открие възможно най-оригиналната визия, в която да запечата личните си спомени и преживяванията си от събитието. Предварителната тема, зададена от организаторите - "Една Нощ в Пловдив", дава пълна свобода за творчески импровизации.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини