Беглика фест: Теодосий Спасов, "Уикеда" , байкове, лодки и пейнтбол

Теодосий Спасов, "Уикеда", "Kozza Mostra", "Попара" и други музиканти и DJ-и на движение H.M.S.U. и "Artmospheric" са сред участниците в "Беглика фест" в Родопите - край язовир "Голям Беглик", над Батак до 10 август.

Това е първото издание на фестивала, съчетаващ музика, спорт и активен начин на живот, под мотото "Волни сред природата!". Организаторите се надяват след приключването на фестивала мотото му да се превърне в "До-волни сред природата!".

"Беглика фест" е събитие за движението и творчеството на открито, обединяващо спорта и изкуството като израз на активно отношение към настоящето и грижа за бъдещето.

Мисията на фестивала e екологичнa и социална. Събраните средства от продажбата на билети под формата на фланелки ще бъдат използвани за запазването на популацията на глухаря /дивия петел, населяващ местността и застрашен от бракониери/.

Идеята на организаторите е да се демонстрира модел за устойчиво поведение и общуване с природата, който да включва и ангажираност към бъдещето на Беглишкия регион.

Филмите в програмата са осигурени от Европейския екологичен фестивал и Future Shorts. Арт- и екоработилниците ще провокират сръчността и въображението на гостите на феста.

Лендарт, работилници за рециклиране и маски, "Старите игри", "Чай за всички", рисуване на фланелки от екопамук, блинд-арт игри, "Билките в България" са част от уъркшоповете.

В спортната програма е четирибой /на 9 август/, съчетаващ дисциплини, свързани с 4-те елемента на природата - колоездене /земя/, пейнтбол /огън/, плаване с каяци /вода/, катерене по въжена градина /въздух/.

Байкове, лодки, екипировка за пейнтбол ще бъдат на разположение на гостите през всеки от фестивалните дни. Състезание по ориентиране, сценарийна игра "Спасителна мисия "Беглика", турнир по чилик са другите предизвикателства.

Организатори са сдружение "Байкария", фондациите "Биоразнообразие", "Аутуърд баунд", "Къща за книги и приключения", екологично сдружение "За Земята", сдружение "Селище Зелено училище", Българската пейнтбол федерация и Народно читалище "Бъдеще сега". БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини