Взривове във Варна

В 4,16 часа и 4,24 часа тази сутрин са станали два последователни взрива в магазини от веригата "Пикадили" в два варненски квартала - ж.к. "Младост" и ж.к. "Вл. Варненчик".

Това съобщиха от ОДП-Варна, цитирани от Фокус.
Местопроизшествията са отцепени и в момента се извършва оглед от експерти и служители на ДОТИ-МВР. Повикани са специалисти и от Бургас и София.
На място е установено, че са избухнали самоделни взривни устройства, които са строшили витринните стъкла над входа на единия магазин и на изхода на другия. Изкривени са и алуминиевите рамки на дограмата.

При взривовете няма пострадали хора, а материалните щети не са големи, стойността им се уточнява. Предстои назначаване на експертизи, които да установят вида и големината на взривното вещество в самоделното устройство.

От септември м.г. 85% от собствеността на веригата магазини "Пикадили" са придобити от "Делта Макс груп" ООД. Дружеството е регистрирано в Република Сърбия. Останалите 15% са останали собственост на "Боляри" ЕАД, регистрирано във Варна. При проведените до момента разговори със собственици и управители на двата търговски обекта те са категорични, че не са получавали каквито и да е заплахи.
Източник: focus-news.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини