Siemens излезе от телефонния бизнес

Немският концерн „Сименс" подписа договор за продажба на свое подразделение, което произвежда радиотелефони на Arques Industries. Агенция Bloomberg съобщава, че след приключването на сделката, „Сименс" няма да притежава нито един актив в телекомуникационния бизнес.

Според условията на договора Arques Industries ще се сдобие с 80,2 % от акциите на Siemens Home and Office Communication Devices (SHO), които произвеждат безжични телефони по DECT стандарт. Не се съобщават повече детайли от сделката. В подразделението работят 2100 души, а продажбите за 2007 година се изчисляват на 792 милиона евро.

През 2005 година „Сименс" продаде подразделението си за производство на мобилни телефони на тайванския си конкурент – BenQ за 350 милиона евро. Според условията на сделката, BenQ ще произвежда мобилни телефони с марката „Сименс" до 2010 година.

Концерна „Сименс" е основан преди 160 години във Берлин и първоначално е предлагал услуги в сферата на електротелеграфията, след което се насочил към производство на телефонни апарати. В момента „Сименс" са се специализирали в елекротехниката, електрониката, машиностроенето, медицинското оборудване и др.
Централният офис на компанията Arques Industries се намира във Бавария и се занимава предимно с изкупуване на компании. Бъдещите й планове са да развие придобития бизнес със собствени сили.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини