Уволниха 6-има в МВР за алкохол и подкупи

Шестима полицейски служители са били уволнени от системата на МВР за деяния, несъвместими с полицейската професия, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Корупция, изнасяне на вътрешна информация към криминалния контингент и шофиране след употреба на алкохол са причините за уволненията.

Трима от уволнените полицейски служители са предизвикали катастрофи, шофирайки след употреба на алкохол. Служител от ДОИ-МВР е участвал в пътно-транспортно произшествие в Стара Загора и избягал от местопроизшествието. След проба с дрегер било установено, че е карал с 3.02 промила алкохол в кръвта.

За предизвикване на верижна катастрофа и отказ да даде кръвна проба за алкохол е уволнен и полицай от служба КОС (Контрол над общоопасните средства) на РПУ-Стамболийски. Служител от "Охранителна полиция" – РПУ-Момчилград също е уволнен заради шофиране в нетрезво състояние и предизвикване на катастрофа.

Сред шестимата уволнени е и старши разузнавач от отдел "Противодействие на престъпността" в Областната дирекция на полицията в Бургас, който е предоставял информация на криминално проявени лица, свързана с разработки срещу тях. Нарушението е установено при специализирана полицейска операция.

Другите двама служители на реда са уволнени за взимане на подкуп. В единия случай полицай от 3-то РПУ в София е уволнен за това, че е получил от чуждестранен гражданин сумата от 1000 лева, за да не извърши действия по служба. При разпит пред съдия полицейският служител е признал, че е извършил престъплението.

При другия случай пътен полицай от София не документирал нарушение "неправилно паркиране", но взел от водача сумата от 22 лв., колкото струва вдигането на автомобила с паяк. Когато гражданката подала жалба, полицаят се свързал с нея и й предложил сумата от 30 лв., за да си оттегли жалбата.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини