Опозицията се изнася на открито

Ако и този път вотът на недоверие към правителството на 24 юли не мине, всички да напуснат парламента, каза пред bTV столичният кмет Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ. Според него само по този начин ще има обединена опозиция.

"Аз ще има дам разрешение и ще заседаваме на открито пред храма "Александър Невски" всички заедно. Тогава ще има обединена опозиция", каза още Борисов, цитиран от БГНЕС. Той смята, че по този начин ще се разбере, че в парламента ще останат само представителите на БСП и ДПС. Столичният кмет смята, че депутатите могат да изкарат няколко месеца без заплати. След като работниците от "Кремиковци" живеят без заплати по няколко месеца и депутатите могат да изкарат два-три месеца без заплати, каза още той. Борисов смята, че с искането на опозицията да бъде отстранен българският държавен глава Георги Първанов излишно се хаби енергия. Борисов каза, че Първанов си върши добре работата, "дори много добре". Борисов отново повтори, че в момента България има най-крадливото правителство.

Още при първия вот на недоверие призовах опозицията да напусне парламента, за да не легитимираме това провалено правителство, заяви на свой ред лидерът на Атака Волен Сидеров. Той каза, че сега наистина е дошло това време и подкрепи идеята на Бойко Борисов опозицията да се "изнесе" на открито да провежда своята политика и действия. Сидеров подчерта, че това има смисъл само, ако се действа синхронно. Според него, това поведение трябва да продължи и по време на есенната сесия на Народното събрание.

Лидерът на Атака отчита, че не е било грешка, че са напуснали вчерашното заседание на консултативния съвет по национална сигурност при президента. Сидеров подчерта, че Първанов не е диалогичен с опозицията и иска да наложи своето мнение, вкл. и като закриля престъпни кръгове, които източват еврофондовете.

Днес в 10.00 ч. опозиционните партии започнаха преговори за процедурата по отстраняване на президента Георги Първанов.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини