Германия издрапа до четвъртфиналите след 1:0 над Австрия

Германия се класира за 1/4-финалите на европейското първенство, след като излъга с 1:0 домакините от Австрия. Единственият гол в мача заби Михаел Балак, след страхотна тупалка от фаул в 49-та мин.

Футболистите на Йоаким Льов надиграха своя противник и заслужено продължават в следващата фаза. На четвъртфиналите германците ще срещнат Португалия на Кристияно Роналдо.

Двубоят на стадион Ернст Хапел във Виена започна много открито, с атаки и към двете врати. Още в 3-та мин. австрийците можеха да вкарат, но Eрвин Хофер, останал сам срещу Йенс Леман, се засуети и изпусна.

Отговорът на Германия не закъсня. Mирослав Клозе проби отдясно, навърза защитата на Австрия и центрира остро в наказателното поле на домакините, където Гомес направи непростим пропуск. Нападателят не успя да вкара на чиста врата, като левашки изрита топката.

Момчетата на Йоаким Льов продължиха да натискат, но австрийците се защитават организирано и без паника. В 18-та мин. домакините поискаха дузпа. Кристоф Метцелдер дръпна леко Eрвин Хофер, но реферът Мехуто Гонсалес даде знак играта да продължи.

Постепенно австрийците изравниха играта и притиснаха съперника си в собствената му половина. В 39-та мин. с глава Кристиан Фухс прати топката на сантиметри от лявата греда на Леман.

Две минути по - късно се получи доста любопитна ситуация. Треньорите Йозеф Хикерсбергер и Йоаким Льов сериозно се разгорещиха на двете резервни скамейки и главният съдия Мехуто Гонсалес ги прати на трибуните.

Второто полувреме започна с положение за Австрия. Eрвин Хофер се озова сам срещу Леман, но се забави и притичалият Пер Мертезакер му отне топката. В 49-та мин. Михаел Балък вкара гол-шедьовър. Капитанът на немците изстреля истински снаряд от фаул и заби топката в горния ляв ъгъл на Юрген Махо за 0:1.

След гола темпото на игра спадна. Футболистите на Германия започнаха спокойно да разиграват в средата на терена и да разчитат на контраатаки. След час игра домакините можеха да изравнят, но нямаха шанс. Мартин Щранцъл изпълни перфектно пряк свободен удар, но топката мина в страни от германската врата.

В 75-та мин. Мирослав Клозе се отчете с пропуск. Нападателят се откъсна от защитата на Австрия, напредна мощно, но останал сам срещу Махо стреля в тялото на вратаря. До края австрийците се вдигнаха на щурм, но нямаха шанс пред гола.

В 85-та мин. Aндреас Иванишиц навърза защитата на Германия, но в последния момент Лам протегна крак и му изби топката, последва и мощен шут на Eрвин Хофер в аут.

В продължението на мача последователно Клозе и резервата Ньовил изпуснаха от чисти позиции. Така логично момчетата на Йоаким Льов взеха мача и са на четвъртфиналите, където ги очаква Кристияно Роналдо и компания.


Източник: gol.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини