Най-трудолюбивият милиардер

Генералният директор на софтуерния гигант Microsoft Стив Балмър е най-трудолюбивия и необикновен милиардер в света. До този извод достигна списание Forbes, което направи опит да класира трудолюбивите милиардери.

Балмър ръководи корпорация, в която работят над 80 хил.души, а нейният доход надхвърля 51 милиарда долара. Генералният директор на Microsoft е на 43 място в класацията на най-богатите хора на Forbes, а състоянието му е оценено на 15 милиарда долара. През последната година работата му се увеличи, покрай борбата за място на пазара за интернет реклама, където Google заема лидерската позиция. Именно Балмър направи предложението за поглъщане на Yahoo! (44,6 милиара долара)
Именно той лансира Microsoft Windows Vista с известния слоган "The wow starts now!" (нещо като „Нека възторгът започне сега. На което Apple и MacOS отговориха бодро "The wow started five years ago!" ("Възторгът започна още преди 5 години").
Името на Стив Балмър е най-търсено в Google. Но своята популярност той печели не благодарение на преговорите с Yahoo! Или покрай Vista. Славата му се дължи на необичайния му маниер да се изказва публично, иначе казано на сценичното му поведение, заради което го наричат monkey boy. Той единствен измежду всички милиардери и генерални директори на компании, може без никакво смущение да заподскача по сцената, крещейки с пълно гърло, или да изрецитира импровизиран куплет за програмисти, танцувайки и поддържайки ритъма с пляскане на ръце
Възпламеняващите му изказвания за работата на Microsoft или за рекламата му печелят фенове по целия свят.
Съставяйки рейтинга на най-трудолюбивите милиардери, журналистите от Forbes не могли да изберат никой друг измежду от 1125-те имена в списъка на най-богатите хора. Според Forbes, всичките тези милиардери са много далеч след Балмър както по пламенност, така и по трудолюбие.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини