Взимаме награда за най-добри реформатори

Министърът на финансите Пламен Орешарски пристигна в Ню Йорк, за да получи от името на българското правителство наградата на Световната банка "Десетте най-добри реформатори за 2008 година", предаде БТА.

Призът ще бъде връчен в сградата на нюйоркската фондова борса на седем министри от държави с възникващи пазари, които са включени в десетката на най-успешно реформиращите се страни според доклада "Условия за бизнес" за 2008 на Международната финансова корпорация и Световната банка.

Документът представлява количествен анализ на механизмите за регулиране на бизнеса в 178 страни. Класирането се извършва по десет показатели, които отчитат времето и разходите, необходими за изпълняване на изискванията на правителствата за започване на бизнес и за извършване на търговски операции, както и данъчната политика.

Преди връчването на наградата от административния директор на Световната банка Грейъм Уилър, министрите ще говорят за средата за правене на бизнес в техните страни и реформите, които предстоят да бъдат направени за подпомагане на икономическата активност и привличане на инвестиции.

В делегацията, водена от министър Орешарски, са включени Иво Прокопиев, председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците, Румяна Кючукова, старши съветник на изпълнителния директор на Световната банка, изпълнителният директор на банка ДСК Виолина Маринова и Красимир Дачев, председател на борда на директорите на "Свилоза" АД.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини