Голите ездачки

Ето за такава гледка всеки жадува – наяве или насън!

Но засега единствените щастливци живеят в Лондон. Един ден нищо неподозиращите британци се разхождали из Хайд парк и изведнъж към тях се отправила група от 50 жени, яхнали волни коне.

Дотук нищо толкова интересно, но не и след като споменем, че дамите... са били напълно голи.

Приятната (атр)акция е реклама на новия британски филм "Lady Godivas", наречен на името на средновековна героиня, жена на граф, която (според легендата) препускала гола през града.

Причината за този непривичен галоп е протестът й срещу нейния строг съпруг.

По-подробно самата история ни потапя във времето на 1040 г., когато жестокият граф Летрик поискал жителите на градчето Ковънтри да му плащат непосилно високи данъци.

Тогава неговата съпруга, въпросната лейди Годайва, се застъпила за гражданите. Ядосан, графът й предложил да обиколи гола града, ако иска да изпълни молбата й.

Годайва се съгласила и помолила гражданите на Ковънтри да не излизат навън.

Имало и такива (както винаги в легендите), които не послушали съвета й.

Единият бил шивач на име Том, който надникнал през процепа на прозореца си и моментално ослепял.

Новият филм представлява романтична комедия и е съвременен преразказ за легендата.

Екипът се надява лентата да достигне успехите на други известни кинохитове от Великобритания като "Нотинг Хил" и "Бриджит Джоунс".

Сюжетът е за съвременна млада учителка, която предприема крайни стъпки, за да събере пари за благородно дело и по време на подвизите й с нея се случват най- различни романтични неприятности.

Остава да затаим дъх и да се настроим в очакване вдъхновяващият филм да "галопира" и на наша територия, а защо не и с такава рекламна кампания...

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини