Преглед на печата - 7 април


"За СРС-та МВР емна и РПУ - Хасково", е челното заглавие в днешния брой на "Новинар Юг". Проверката на редовността на използваните специални разузнавателни средства от страна на полицията пристигна и в Хасково, цитира вестникът отлично осведомените източници.

"Иде глад за офиси", четем още на първа страница. Прогнозата е на предприемачи и спецове по покупко-продажба на недвижима собственост в Хасково.

"Закриват селските училища догодина", пише още "Новинар". Няма ученици, няма и бюджет, изтъкнаха съветниците, след като туриха катинара от септември на 7 школа и на Междуучилищния център в Хасково.

"Отказаха свиждане на дъщерята на Куйович", е водещото от криминалната хроника в броя. 10-годишната Клаудия не била допусната до килията на баща си по разпореждане на съда.

И още две криминални заглавия: "Закопчаха криминално проявен с марихуана в Димитровград". Полицаи са задържали 23-годишния Иван Янев, след като открили в него 12 дози с марихуана.

"Спряха 4-ма иранци на границата", цитира изданието информация от Граничния полицейски участък. В дрехите на имигрантите били намерени паспорти с положени турски входящи печати от 31 март.

"Бутат Бизнесцентъра, на терена вдигат МОЛ", е водещото заглавие днес в "Хасковска Марица". С подкрепата на 24 съветници вадят сградата на тезгяха на 11 милиона лева".

"Джигит ранява харманлиец, бяга", е другият акцент от челната страница. БМВ помля мантинели до пешеходна пътека, по чудо няма жертви, е допълнението към заглавието.

"След дъжда Африка ни носи 30-градусови температури", пише още "Марица". Лошото време в Хасковски регион ще започне постепенно да се оправя, прогнозират от местната метеорологична станция.

"До 500 лв. глоба за закъсняла данъчна декларация", четем още на днешните страници. За неверни данни, водещи към намаляване на дължимия налог, глобите са до 1000 лв.

"Съкращения по селата разбуниха Симеоновград", е челото на трета страница. Вместо кметски секретари, да махат чиновници от града, иска опозицията.

"Пускат на концесии ловните участъци", "Лъскат 26 села в димитровградско, "Любимец търси 1,8 млн. лв. за улица" - всичко това - в новия брой на "Хасковска Марица".


Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини