Католиците празнуват Великден

Днес католиците празнуват Великден. Службата в базиликата "Свети Петър" в Рим започна. На нея присъстват 30 кардинали, италиански политици и чуждестранни дипломати.

Според християнската религия на Великден се чества възкръсването на Исус Христос на третия ден, след като е разпънат на кръст и погребан. Празната гробница е видяна от жените мироносици, посетили гроба.

Исус Христос се явява на Мария Магдалена и на апостолите. Тази година православните ще празнуват Великден на 27 април. Християните вярват, че Исус е роден от девица, разпнат е и е погребан в гробница, възкръснал е на третия ден от смъртта си и се е възнесъл в рая, където ще седи редом до Отца до деня на Второто пришествие. Наред с това се вярва, че е извършил редица чудеса, изпълнявайки библейските пророчества.

По време на службата Папа Бенедикт Шестнайсети ще покръсти италианския журналист Магди Алам, който е под полицейска защита заради заплахи от мюсюлмански екстремисти.

Алам, който е заместник-редактор на италианския вестник "Кориере дела сера", ще бъде покръстен заедно с граждани на Камерун, Китай, САЩ и Перу. 55-годишният Магди Алам е роден в Египет и често пише за мюсюлманските страни.

Заради критиките му към палестински терористи представители на "Хамас" заплашиха да го убият, което накара италианските власти да му осигурят полицейска защита.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини