Арестуваха полицаи, прибрали пари от телефонна измама



Двама оперативни работници от Пловдив са задържани за получаване на пари по схемата на телефонните измами, научи Дарик.

Полицаите са получили 4 700 лева от пенсионерка от с. Поповица, след като са успели да изпреварят посредника, който е трябвало да прибере парите от възрастната жена. Двамата униформени са служители на специализираната група в Криминална полиция, която разследва многобройните случаи на ужилване. Те са по схемата осигуряване на пари за потулване вината на близък роднина на жертвата.

Разледването е стигнало до двамата полицаи след жалба от жертвата от с. Поповица, на която измамника се е обадил втори път да търси парите, които жената вече била предала. По първоначални данни, уличените униформени са били в селото, но не са получили лично сумата, а чрез свой посредник.


Разработката е съвместна работа на Окръжна прокуратура и ОДП, потвърди окръжният прокурор Андрей Атанасов. Двамата полицаи са направили пълни самопризнания и остават в ареста до сряда, когато Военно-окръжният съд ще разгледа искането на Военна прокуратура за налагане на най-тежката постоянна мярка за неотлонение.

Повдигнато им е обвинение по чл. 210 от Наказателния кодекс - за измама, каза зам.-началникът на Военна прокуратура полк. Максим Караджов.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини