Година след убийството на Георги в Борисовата няма заподозрян

Денят е 2 юни 2015 година. Точно в 12 ч. прозвучават сирените, с които всяка година на тази дата се отдава почит на загиналите за свободата. По същото време на телефон 112 се получава сигнал за намерено прободено младо момче на пейка в Борисовата градина. Това се оказва деветокласник от Националната търговско-банкова гимназия в София, който почива на място.

Година по-късно заподозрян за убийството няма. Разпространената от първия ден информация, че се работи по всякакви възможни версии, се повтаря от МВР и днес.

В непосредствена близост до входа на метрото, пейката върху която е намерено тялото на момчето, не попада в обсега на камерите, поставени там след друг трагичен случай през 2011 година - убийството на Яна Кръстева.

Единствената следа, или поне официално, с която разполагат разследващите е снимка на тичащ младеж. Той е заснет от камера в близост до сградата на БНР на бул. Драган Цанков.

На 9 юни полицията рапространи негова снимка, като съобщи, че това може да е свидетел или съучастник в убийството. "Установено е лице, което отговаря по профил на евентуален съучастник, извършител или свидетел на убийството в Борисовата градина", посочи тогава министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Два дни по-късно Столичната полиция потърси съдействие за установяване на самоличността му.

В началото на февруари директорът на СДВР Младен Маринов коментира пред БНР, че основната версия, по която се работи, е за случаен инцидент. Тогава Маринов не изключи възможността той да не е вече в България.

В началото на юли пък министерството разпространи нови снимки с малко по-изчистен и ясен образ на младежа. До днес не е установена неговата самоличност.

Случаите на трагични инциденти и престъпления в Борисовата градина не са един или два. Извършителите на част от тях не са наказани, а някои дори намерени

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини