Ужасът в сянка: Неонацистите в Германия се увеличават

Броят на неонацистите в Германия продължава да нараства, констатира Федералната служба за защита на конституцията.

Като се позовава на доклад на службата, излизащият в Мюнхен седмичник "Фокус" съобщава, че през миналата година в страната е имало 4 400 убедени неонацисти, които съставляват "твърдото ядро" на дяснорадикалната сцена.

Това е с 200 души повече от 2006 година. Увеличаването на неонацистите става на фона на намаляване общия брой на регистрираните от контраразузнаването десни екстремисти.

Ако през 2006 година те са били 38 600 души, година по-късно вече са 33 000.

Експертите обаче констатират, че това подобрение на показателите има само "технически характер".

Според Федералната служба за защита на конституцията сериозно безпокойство предизвиква големият брой готови за насилие десни екстремисти – 10 000 души.

Макар че в сравнение с 2006 година са с 400 по-малко, те представляват реална заплаха за обществото.

Dnes.bg припомня, че през ноември миналата година четирима млади неонацисти изрязаха със скалпел пречупен кръст на бедрото на 17-годишна девойка в Митвайда, блидо до Кемниц в източната част на Германия.

Четиримата скинхедс първоначално малтретирали 6-годишно момиченце и девойката им направила забележка да оставят на мира детето.

Неонацистите се нахвърлили върху 17-годишното момиче, повалили я на земята и докато трима от тях я притискали да не мърда, четвъртият изрязал с нещо като скалпел 5-сантиметрова свастика на бедрото й.

След това садистите се опитали да изрежат на бузата й буквите SS, но момичето
Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини