Три години затвор защото се представял за принц в интернет

Млад марокански инженер бе осъден на 3 години затвор и 900 евро глоба от съд в Казабланка по обвинение, че се е представял в сайта за запознанства "Facebook" в интернет за малкия брат на крал Мохамед VI Мулей Рашид.

Прокурорът е поискал налагането на "назидателна присъда за използване на фалшифицирани компютърни данни и представяне под самоличността на принца. Защитата изтъкна, че в САЩ, Канада и Европа, подобни действия не са обект на наказателна отговорност. В сайтове за запознанства като "Facebook" могат да се срещнат профили на Буш, Саркози и Блеър, както и на спортни идоли и кинозвезди без да може да бъде удостоверено, че те са истински", каза адвокатът Али Амар. "Обвиняемият не е извършил измама /с цел облагодетелстване/ нито е навредил на накого. Доказателство за това е , че в процеса няма страна на ищец.

На въпрос защо е направил това, обвиняемият отговори, че се възхищава на принца, харесва го и не му е сторил нищо лошо. Беше просто шега, невинен съм", каза 27-годишният компютърен инженер, който е завършил престижното учебно заведение EMI /Ecole Mohammedia des Ingйnieurs/ в Рабат. /АФП
Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини